In opdracht van de ANWB zorgen we er in de donkere maanden van het jaar voor dat heel Nederland hun fietslicht weer aanzet! Want samen, gaan we voor veilig.

Dit doen we door middel van de nieuwe 360-campagne ‘Zet je licht aan!’. We hebben veel verschillende soorten uitingen gemaakt die elkaar versterken.

Wildbeamen – Op verschillende gebouwen in Nederland plaatsten we een ‘Zet je licht aan!’ tag op de muur door middel van wildbeamen. Zo stond onze tag bijvoorbeeld op het Rijksmuseum, Boymans van Beuningen, Schouwburgplein en het Stedelijk Museum.

‘De Beam Boom’ – Op een boom langs een druk fietspad aan het Amstelstation in Amsterdam projecteerde we het gezicht van Andries Tunru. Als er fietsers met licht langs kwamen, konden ze een complimentje van de cabaretier verwachten. Anders werden ze gevraagd om hun licht aan te zetten. Deze actie is ook uitgebracht als online video.

Guerilla acties – In de nacht van 16 oktober op 17 oktober hebben we de stad Lichtenvoorde voorzien van tags. We hebben de tekst ‘Zet je licht aan’ op fietspaden en relevante plekken op het asfalt gespoten en andere tags neergezet die naar de campagne verwijzen. Zo hebben we Lichtenvoorde weer in het licht gezet. Naast Lichtenvoorde zijn er nog in 10 verschillende steden in Nederland tags geplaatst.

Uiteindelijk kan Nederland zelf aan de slag om deze tags ook in hun eigen buurt te verspreiden. In totaal zijn 40.000 tagpakketten beschikbaar gesteld. Uit onderzoek blijkt namelijk dat door het zien van deze tag, meer fietsers hun licht aan doen. Van vier naar zes op de tien.
Zet je licht aan! Want samen, gaan we voor veilig!


Back to Top